Talán furán hangzik nyár elején:) de felmerült a kérdés, hogy mit kezdjen az ember a rengeteg sóskával ha nem nagy kedvenc a sóskafőzelék és egyáltalán a fenének van kedve minden nap sóskát enni. Vagy ha neki van is, a család többi tagja nem biztos, hogy rajong az ötletért.
Milyen jó lesz majd télen mikor vágyunk némi színes ételre, elővenni a kamrából a szép, guszta sóskabefőttet!
Főszereplő: sóska (fél kiló)
Vivőanyag: 1 kanál zsír vagy olaj
Szigetelés: még olaj (ujjnyi)
és némi só
A sóskát alapos pucolás (kivéve ha beavatkozást nem igénylő zsenge növénnyel van dolgunk) után megfonnyasztjuk az egy kanálnyi zsiradékon, a só társaságában.
Ha elfőtt a leve akkor lehet a nagyon- nagyon tiszta üvegbe tölteni és egy ujjnyi olajjal elzárni a levegő útját. Ha ez megvan, másnapig száraz dunsztban pihenni hagyjuk.
Amennyiben püré formájában akarjuk eltenni fonnyasztás után tovább cincáljuk botmixerrel és azt tesszük üvegbe olaj alá, majd dunsztba.
Zsemuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése