Nem sok finomabb reggeli van a forró nyárban mint egy jó bögre finom hűvös kefír.
Sajnos ez sem olcsó mulatság de tudok egy módszert, amivel kefírgomba vásárlása és ápolgatása nélkül lehet szaporítani a finomságot. Igaz ehhez néha meg kell venni a boltit de ha a család több tagja is szereti a savanykás italt akkor igazán megéri.
Válasszunk a boltban élőflórás kaukázusi dobozos kefírt! Befőttesüvegek(vagy agyagkancsó vagy más alkalmas edény) aljára vízszintes ujjnyi kefírt öntsünk, majd öntsük fel tejjel(legjobb a házi tej). Szobahőmérsékleten másnap reggelre finom kefír lesz a tej helyén.)! Az így készítettet is mégegyszer fel lehet használni "oltóanyagként".
Frissítők
Én az alábbi párosításokat szeretem, persze mindenki megalkothatja a saját koktélját.
Turmixolva/ keverve meggyel és fahéjjal és pici mézzel
eperrel és vaníliával
cseresznyével
Hidegen, édes- savanykásan nagyon- nagyon finomak, hűsítőek és táplálóak:)!
Zsemuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése