2011. június 10., péntek

Kenyér helyett pite

Vagy pita:)? Nálunk nagy kedvenc lett, pedig nem eszünk általában  kenyér- féléket de néha mégiscsak kell valami kísérő.
Ami kell hozzá: liszt, víz, só.
Ezekből gyúrok nem ragadós, nyújtható tésztát, kicsi labdákat formázok belőle, kinyújtom őket. Aki a rusztikusabb formákat kedveli, az kézzel, pizzasütő- módjára is nyújthatja. Jó ez a tészta mert szinte papír- vékonyra lehet eldolgozni.
A palacsintás(vagy bármilyen más) serpenyőt jól átforrósítom a tűzhelyen, majd az alján nagy lángon pirosra sütőm mindkét oldalát a lepényeknek.
És kész is van!
Volt már, hogy fokhagymát gyúrtam bele, volt hogy kakukkfüvet, a lehetőségek tárháza végtelen!
 Változatossá teheti az étkezéseket, ha például a csirkehusit sütés után apróra vágva beletöltjük amúgy tortilla- ként.

Zsemuka

1 megjegyzés: