2011. június 11., szombat

Aszalás sütőben

Többször felmerül a probléma, hogy mit is kezdjünk a rengeteg, egyszerre érő gyümölccsel, ha nincs kedvünk/ időnk/ láboskapacitásunk... befőzni. Amennyiben nincsen aszaló kütyü, sütőben is remekül meg lehet oldani a feladatot, főleg ha az ember(lánya) panelban lakik udvar és erkély- napsütés hiányában. Átalánydíjat fizetőknek duplán megéri :)!
Kimagozatlanul le kell forrázni(nem főzni!) de elég lehet csak megmosni is alaposan. Le kell csepegtetni, kicsit száradni hagyni. Ne tepsibe teregesd le, hanem rácsra. Először szárítani kell 50- 60 fokon, majd pedig 70- 80 fokon tovább kell szárítani. Nem szabad gyorsabban mert akkor kiszárad, nem aszalódik. Fontos, hogy résnyire nyitva kell hagyni az ajtaját, hogy folyamatosan cserélődni tudjuk a levegő. Naponta meg kell forgatni a gyümit! Lehet tepsit is használni csak akkor minimum 3x meg kell egy nap forgatni.
Akkor van kész ha még meg lehet nyomkodni és puha de már nem csöppen ki a leve.



Zsemuka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése