Bundáskenyér is van többször itt is, bár a tojással csínján bánok, 10db legtöbbször kitart 2 hétig is! Szigorúan piacról, néni házi tojásából készítek - ez itt nem spórolás, inkább minőség, de mivel 2 hétig fogy.. nem vészes.
A csalánt és pitypangot, no meg a medvehagymát szeretjük salátába.
És igen, palacsinta bármikor (régen csak desszert volt), sósan, édesen, vagy indiai fűszeres lepény. Amúgy az indiai konyha sok olyan receptet használ, ami olcsó alapanyagból van, vagy éppen csupán kettőből.
Nassok közül kedvencem a sárgaborsólisztből és vajból, némi cukorral készülő golyó.
Lábosban vajat melegítünk, hozzáöntjük a lisztet és a cukrot és sűrűn keverve pirítjuk kb 10 percig. kihűlve golyót formálunk belőle és behűtjük. iszonyú finom!
Tej! Nálunk pár liter fogy csak hetente, ám mi is házit, azaz kimértet veszünk a helyi piacon, 170Ft/L. A sp@rban nincs ennyiért még kiherélt "tej" sem..
Nyers tejből kiváló joghurtot lehet készíteni, semmi extra nem kell hozzá imádjuk! Mindjárt szezonja lesz.
Vajat piacon, szintén kimérve vesszük. mivel sütök is vele (pl palacsintát kizárólag vajon!) ezért 20-30dkg fogy/hét.
Aludttejből meg fincsi prószát lehet sósan, édesen.
MsLizi (48. hsz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése