2011. június 10., péntek

Spórolós ételek II.

Nagy sikere van nálunk mindig pl a

-krumpliprószának: a krumplit vékonyan felkarikázod, egy tepsibe rakod és palacsintatésztával leöntöd, sütőben kisütöd

-mindenféle melegszendvicsnek, pl gulyáskrémes (bolti gulyáskrémmel, hagymával), májkrémes-majonézes, húskrémes (házi)

-hamis gulyás, hamis vadas

-tészta laktatóbb, ha a mártásba teszel egy tojást, összekevered a tésztával és sütőben kisütöd

-sült krumpli mindenféle fűszerezéssel: a fűszereket pici olajban elkevered, azzal megkened a fél-negyed krumplikat és úgy sütöd ki tepsin, legjobban a kakukkfüves fogyott

-édességnek csináltunk olyat, hogy főzőcsokit felolvasztottuk és a háztartási kekszet bevontuk vele, nagyobb gyerekeknek ez jó elfoglaltság is

-jó trükk még mindenféle darált húsos ételbe az aprítón répát aprítani és belekeverni

bodzaboris (47. hsz)

2 megjegyzés:

  1. Hú bocs, de a krumpliprósza az nem ez..! ;)
    Krumpliprósza (egyébként nálunk is kedvelt és olcsó kaja):
    lereszelsz 2-3 közepes krumplit nyersen, 1 vöröshagymát, raksz hozzá annyi lisztet amit felvesz. Ha van, mehet bele 1 tojás, esetleg valamennyi tejföl, de ha nincs hát nincs... és ezt kisütöd palacsintasütőben / tepsiben / serpenyőben. A tetejére kerülhet felkarikázott sült hagyma és tejföl.

    VálaszTörlés
  2. Katalin, amit meg Te írsz prószának, az nálunk a tócsni:). Ahány ház...;)

    VálaszTörlés