Nagy sikere van nálunk mindig pl a
-krumpliprószának: a krumplit vékonyan felkarikázod, egy tepsibe rakod és palacsintatésztával leöntöd, sütőben kisütöd
-mindenféle melegszendvicsnek, pl gulyáskrémes (bolti gulyáskrémmel, hagymával), májkrémes-majonézes, húskrémes (házi)
-hamis gulyás, hamis vadas
-tészta laktatóbb, ha a mártásba teszel egy tojást, összekevered a tésztával és sütőben kisütöd
-sült krumpli mindenféle fűszerezéssel: a fűszereket pici olajban elkevered, azzal megkened a fél-negyed krumplikat és úgy sütöd ki tepsin, legjobban a kakukkfüves fogyott
-édességnek csináltunk olyat, hogy főzőcsokit felolvasztottuk és a háztartási kekszet bevontuk vele, nagyobb gyerekeknek ez jó elfoglaltság is
-jó trükk még mindenféle darált húsos ételbe az aprítón répát aprítani és belekeverni
bodzaboris (47. hsz)
Hú bocs, de a krumpliprósza az nem ez..! ;)
VálaszTörlésKrumpliprósza (egyébként nálunk is kedvelt és olcsó kaja):
lereszelsz 2-3 közepes krumplit nyersen, 1 vöröshagymát, raksz hozzá annyi lisztet amit felvesz. Ha van, mehet bele 1 tojás, esetleg valamennyi tejföl, de ha nincs hát nincs... és ezt kisütöd palacsintasütőben / tepsiben / serpenyőben. A tetejére kerülhet felkarikázott sült hagyma és tejföl.
Katalin, amit meg Te írsz prószának, az nálunk a tócsni:). Ahány ház...;)
VálaszTörlés