2011. június 11., szombat

Spórolós ételek IV.

Ételből egyszerű, olcsó a tésztasaláta, én pakolok bele bármit, ami fellelhető a hűtőben, fagyasztóban (zöldség, sajt, felvágott, tejfölös alappal).
Gyümölcslevest is sokszor csinálok, mondjuk nagy szerencsénkre -ha bár mi még nem élünk kertes házban, de anyósomék igen, így nekik köszönhetően- a fagyasztóban mindig található meggy, cseresznye, barack (és répa, zöldbab, borsó).
Olvastam a krumplipüré maradékról, én krumplispogácsát készítek: egy tojás és amennyi lisztet felvesz, hogy ne legyen ragadós. Összegyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom. A gyerek kiszúróformákkal letámadja és kisütjük forró olajban. Lehet édességként lekvárral, vagy sósan tejföllel, sóval, sajttal is enni.
Egy nagy fej karfiolból levest és rakottat is készítek. A levesbe apróra vágom, vajon megpirítom, szórok rá két evőkanál lisztet és egy pirospaprikát, vízzel felengedem, só, bors. Míg majdnem készre fő, elkészítem a vajgaluskát, amit beleszaggatok. Mindenki szereti!
Rakottnak: sós vízben megfőzöm rózsáira szétszedve. Kivajazott jénaiba teszem, rá egy nagy doboz fűszerekkel összekevert tejföl, aztán a tetejére sajtot szórok, be a sütőbe (ízlés szerint lehet sok mindennel dúsítani, hússal, rizzsel).




Mazsola01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése