2011. június 11., szombat

Spórolós ételek V.

Nálunk remek hóvégi trükk az árukapcsolás: fél kiló-kiló akciós pulykanyesedékből (sparban rendszeresen van, friss) és 3-4 fej hagymából pörköltöt csinálok, kifőzök tésztát, ebéd1. Maradékot kettészedem. Egyik felét turbózom még egy hagymával, beledobom a kuktába és megküldöm fél liter rizzsel, 1 liter vízzel, megfőzöm - ez két ebédre jó szokott lenni, ha kevésnek tűnik a második nap az adag, csinálok hagymakrémlevest (egy vörös hagyma, egy póré, 4-5 gerezd foki, egy nagy krumpli meg egy ek vegeta összefőzve, turmixolva), a harmadik részből meg gulyáslevest csinálok, ami két napig szintén kitart., emellé sütök palacsintát. Másnap maradék palacsinta mellé (ha van maradék) csinálok valami levest, mondjuk krumplilevest. Ha az alapanyagok árát számolom, kb 3000 Ft körül van 4 főre, 6 napra. Maradék kenyérből bundáskenyér lesz, vagy fasírtba teszem. Fasírt meg olcsóbb és laktatóbb, ha krumplit is teszek bele. (A férjem ha tehetné, húst enne hússal. )
Szintén olcsó és finom, ha pogácsát süt az ember a leves után. a gyerek meg élvezi, ha szaggathatja 
Tészták valami szmötyivel leöntve: ha csinálok valami szószféleséget, fagyasztom a zömét, akkor idő/pénz hiány esetén is elő lehet venni. És ami tuti trükk volt: befőzés házilag, csináltam lekvárt, kompótot, szörpöt. Ha olyan lekvárt akar adni a gyereknek az ember, ami nem sütőtökből készült, akkor iszonyat drága a boltban. Amit meg én csinálok, az finomabb is és sokkal de sokkal olcsóbb is...










kindertojas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése