2011. június 11., szombat

Egytálétel

Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1kg krumpli, 1/2kg gomba, kis petrezselyemzöld.

Krumplit kockázni, zsírra/olajra szelni a hagymát, picit pirítani, majd megy rá a krumpli. Kevés víz, só, bors és fedő rá. Amíg megpárolódik a burgonya, felszeleteljük a gombát, majd hozzáadjuk, jól megkeverjük és fedő alatt 5p-ig pároljuk. Utána fedő nélkül, időnként keverve rajta kissé lepirítjuk, majd a végén megszórjuk petrezselyemmel és már tálalható is.

Jól variálható, mert aki szereti, tehet bele más fűszert, vagy pl tejföllel dúsítható, vagy éppen főtt (leveshús) hús is pirítható vele, vagy ellenkezőjeként el tudom képzelni pl napraforgó- és tökmaggal.
Laktató és ha valaki tud erdei/mezei gombát maga szedni, akkor még olcsóbb.



MsLizi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése