2011. június 12., vasárnap

Kacsa ,liba farhátból komplett kaja (Noi)

Olcsón sokat.
Ha van veszek kacsa farhátat.Itt 150ft/k körüli a mellcsontos.
3-4kilót veszek,lefejtem a zsírját ezt kisütöm.Lefejtem éles késsel a még rajta lévő husikát.3-4 db farhátról majd fél kiló lejön.Ebből pörkölt,vagy brassói készül.
A maradék csontból levest főzők,ennyi csontocska elég 2 jó nagy lábos leveshez.Ha majdnem kész,tele pakolom zöldséggel.Nálunk a tejföllel habart leves és a sima húsleves is elfogy.
Ha sok a lé,teszek a mélyhűtőbe is tejfölös vödörbe :-)
Mindig jól jön pl hagyma leveshez.
A levesben főtt csontról én még leszedegetem a maradék husikat,és így csont nélkül kerül az asztalra.
A csontot vissza dobom kuktába és főzőm még kicsit az öreg kutyánknak :-)
Így kb 1000.-ft-ból van leves 2-3 alaklomra is,egy jó pörkölt és a kutya ,macska is egészségesen jól laktak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése